İSMAİL ŞAHİN – Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği tarafından düzenlenen zirvede Ersoy şunları söyledi: “Ülkemizin coğrafi konumu, zengin mutfak kültürü, gastronomi turizmi açısından büyük bir avantaj. Amacımız, Türk mutfağını markalaştırmak, yemek kültürümüzü tanıtmak, gastronomi turizminde dünyada lider destinasyonlar arasında yer alabilmek. Gastrocity olarak da adlandırılan Londra, Paris, New York gibi büyük metropollerde olduğu gibi fine dining (iyi yemek) amacıyla Türkiye’ye gelinebileceğini anlatmak istiyoruz.”
Related Posts
Abdi İbrahim, yılda 1 milyon euro malzeme tasarrufu sağladı
Düşük karbonlu ambalaj stratejisi kapsamında ‘Ekosistemin Geleceğini İyileştirmek’ projesini hayata geçiren Abdi İbrahim, proje ile emisyonlarını ürün başına yüzde 28 azalttı. Projede yapay zekâ kullanan şirket, bu sayede 1 milyon euro malzeme tasarrufu sağladı.
Düşük karbonlu ambalaj stratejisi kapsamında ‘Ekosistemin Geleceğini İyileştirmek’ projesini hayata geçiren Abdi İbrahim, proje ile emisyonlarını ürün başına yüzde 28 azalttı. Projede yapay zekâ kullanan şirket, bu sayede 1 milyon euro malzeme tasarrufu sağladı.
Tavuk fiyatlarını düşürecek karar: İhracata sınırlama geldi
Ticaret Bakanlığı, bütün ve parça dahil olmak üzere, tavuk eti ihracatının 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verdi.
Ticaret Bakanlığı, bütün ve parça dahil olmak üzere, tavuk eti ihracatının 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verdi.
ABD’de özel sektör istihdamı beklentilerin altında kaldı
ABD’de özel sektör istihdamı, şubatta 140 bin kişiyle piyasa beklentilerinin altında artış kaydetti.
ABD’de özel sektör istihdamı, şubatta 140 bin kişiyle piyasa beklentilerinin altında artış kaydetti.