Endokrinoloğa göre geceleri temiz su dışında hiçbir şey yememek veya içmemek daha iyidir. Ve eğer su içmek sizi gece yarısı uyandırıp tuvalete koşamıyorsanız. Ve geceleri kefir içme alışkanlığı sadece herhangi bir fayda sağlamakla kalmayacak, tam tersine durumu daha da kötüleştirebilecektir. Önemli olan bu içeceğin yüksek insülin indeksidir.
“Kefir en yüksek insülin indeksi değerlerinden birine sahiptir. Bu ürünü geceleri, insülin aktivitesinin maksimumda olduğu zamanlarda içerseniz, uykunuzda kan şekeri seviyelerinde çok güçlü bir düşüş başlayacaktır. Ve elbette karaciğeriniz onu yoğun bir şekilde üretmeye başlayacaktır. Bu, sabahları yüksek glikoz seviyeleriyle uyanacağınız anlamına gelir. Bunu düzenli olarak yaparsanız, karbonhidrat metabolizmasının ihlali, yani açlık glisemisinin ihlali oldukça mümkündür.
Geceleri kefir içilmesini tavsiye etmedi. Kilo vermek isteyenler dahil. Doktora göre, akşamları laktoz içeren yiyecekler fermantasyona neden olabilir ve insülin salınımını artırabilir, bu da özellikle karın bölgesinde, iç organ yağı olarak adlandırılan yağ birikimini artırır.
Uyku haplarının yerini alabilecek 13 ürün
Daha iyi uyumak için diyetinize daha fazla proteinli yiyecek eklemeniz gerekir.. Harvard Tıp Fakültesi’nden bilim insanları da bunu kanıtladı. Yüksek proteinli diyetlerin , beyinde uyku davranışını düzenleyen bir grup nörona sinyal gönderen CCHa1 peptidinin bağırsakta salınmasına yardımcı olduğunu buldular .
Endokrinoloğun açıkladığı gibi protein; hormonların, vücut hücrelerinin, enzimlerin, kemik ve cilt hücrelerinin, kasların ve bağışıklık hücrelerinin temelidir. Protein eksikliği ise farkında olmasak da strese ve bunun sonucunda da uyku bozukluklarına neden olur. Daha sonra stres ve uykusuzluk nedeniyle yeme bozuklukları başlıyor.
İşte en çok protein içeren gıdalar: bitkisel ve hayvansal kökenli:
- soya: tofu, edamame fasulyesi, soya sütü, soya kırıntıları (dokulu bitkisel protein), tempeh;
- baklagiller: mercimek, fasulye, nohut, bezelye proteini, bezelye sütü;
- tahıllar: seitan, kinoa, tam tahıllı un, kavuzlu buğday;
- tahıllar: amarant, karabuğday, kılçıksız buğday, bulgur, pirinç, yulaf ezmesi;
- fındık ve tohumlar: badem, kaju fıstığı, Brezilya fıstığı, antep fıstığı, chia tohumu, keten tohumu, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği;
- sebzeler: patates, tatlı patates, ıspanak, brokoli, kuşkonmaz.
- yumurtalar (diğer hayvansal ürünlerle karşılaştırıldığında yüksek sindirilebilirliğe (%98) sahiptir);
- süt (tüm peynir altı suyundan izole edilen küresel proteinler içerir);
- süzme peynir (% 50-60, yavaş emilim oranına sahip bir protein olan kazeinden oluşur);
- peynir ;
- et ;
- balık ve deniz ürünleri (% 100 oranında emilen tam protein içeriği açısından rekor sahipleri);
- balık yumurtası .